Jdi na obsah Jdi na menu

Halové MČR veteránů

V sobotu 25. února jsem se zúčastnil Halového mistrovství ČR veteránů v atletice, které se konalo v Jablonci nad Nisou. Přihlásil jsem se opět na dvě disciplíny a to dvoustovku a následnou patnácku. Po krajském přeboru, na kterém jsem si tyto dvě disciplíny v jablonecké hale vyzkoušel mi Jirka napsal tréninkový plán na "vyladění" formy a doběhání pětistovkových a kolometrových úseků. Naštěstí přálo počasí a bylo možné začít naběhávat okruhy na tartanu na Plhově. První dva týdny jsem poctivě vše odběhal a když už zbývalo jen "doklusat" týden příprav přišla chřipka a snaha zachránit co se dá. První dva dny jsem se léčil v leže, třetí den v práci a čtvrtý den jsem zkusil vyklusávat v plechovce. Po pocitu z tohoto výklusu jsem se ještě raději přihlásil na půlku s nadějí, že pokud to půjde lépe přežiju kratší běh. Pátý den, dva do závodů jsem šel vyzkoušet běh v tretrách na Plhov. Dal jsem dvě ostré dvěstěpadesátky v tretrách a při pohledu na stopky jsem si říkal, že pokud by mě v sobotu čekalo něco jiného než republika šel bych raději lepit modelovou železnici na půdu.
Celou cestu do Jablonce jsem přemýšlel na co se odprezentovat, rozumné by bylo zkusit dvoustovku a pak přežít půlku. Vzhledem k situaci, že jsem se ale přihlásil do výběru na Odložilův memoriál v Praze rozhodl jsem se neschovávat se na půlce a zabojovat na patnáctce.

Jako první mě čekala dvoustovka, kde jsem dostal druhou dráhu ve čtvrtém běhu. Z bloků jsem od září nestartoval, v posledním týdnu příprav kdy jsem si je chtěl oživit to nešlo a v hale je pořadatel volně nenechal. Nějak jsem z nich nakonec vyběhl a opět jsem nezvládl jabloneckou zatáčku, jen stěží jsem se udržel v úzké dráze. Po výběhu jsem byl poslední. Finiš do cíle se ale povedl a téměř jsem dostihl i vítěze, když jsem za ním na druhém místě zaostal jen o dvě desetiny.
Celkově jsem zapsal 28,95 což je v pořadí můj druhý nejlepší výsledek. Poté následuje to krásné veteránské, kdy koeficientem věku dojde k přepočtu času a následnému porovnání. Můj čas byl upraven na 26,74, který stačil na celkové 17 místo a v kategorii M45 mi patří třetí příčka.

Zhruba po půl hodince mě čekala patnácka. Hned po startu jsem se pustil ostře dopředu abych se vyhnul strkanici v zatáčce. Překvapilo mě, že mě nikdo nechce předběhnou. Skutečnost že jsem běžel vepředu celé kolo na MČR mě zaskočila a na rovince jsem začal brzdit, měl jsem strach že jsem to nějak přepálil. To co jsem ale tady ztratil mě pak chybělo v závěru. Ve druhém kole šli čtyři soupeři přeze mě a ve třetím kole už byla přede mnou velké mezera, takže jsem opět tři a půl kola běžel tempo sám.
V cíli jsem byl za 5:08,66 což je dvě vteřinky za osobákem. Nemá cenu tento i tak skvělý čas svádět na prodělanou chřipku, ten osobák by tam i tak byl, pokud bych se nevylekal v prvním kole a nebrzdil.
Po vyvěšení výsledků mi byl přidělen čas závodníka za mnou, takže jsem půl hodinky reklamoval výsledky. Přepočtený čas 4:41,66 znamená celkovou 8 příčku a druhou v kategorii M45.

Takže první vrchol letošní sezony je dobyt a nyní bude následovat příprava na druhý červnový, kdy by bylo snem dosáhnout pozvánky na závod veteránů na patnáctce v před programu Odložilova memoriálu a samozřejmě na venkovní MČR veteránů.

Josef Vondra

S kolegou z Hvězdy Pardubice Pavlem Šimonkem

fotka.jpg

fotka-2.jpg

vysledek-200.jpg

vysledek-1500.jpg

 

Statistiky

Online: 6
Celkem: 500219
Měsíc: 7417
Den: 269

Kontakt

Kontak pro dotazy a připomínky:

- k tréninkům a závodění
Jiri.Vondrejc (zavináč) seznam.cz

- k této webové prezentaci
vondra (zavináč) velkeporici.cz