Jdi na obsah Jdi na menu

MČR Masters 2021

V sobotu 3. července jsme se s Ivošem Ruferem zúčastnili za podpory Dotačního fondu sportu města Červený Kostelec Mistrovství ČR Masters, které se konalo v Šumperku. 
Každý jsme si naplánoval dva starty. Ivoš v kouli 6 kg měl vyrovnanou sérii s nejlepším výsledkem z páté série 10,88, což znamenalo 5 místo. Dále startoval v disku 1,5 kg kde si vylepšil osobní rekord na 36,06 a své umístění z koule také vylepšil na 4 místo.
Já jsem se připravil na svoji patnáctku. Po skvělém čase z Trutnova 4:58,84 z minulého týdne, jsem chtěl zabojovat o jeho zlepšení. Nemám ale rád tento typ velkých závodů, kdy brzo vstáváte, cestujete a pak 5 hodin sedíte na startu a čekáte. Ale to k MČR už patří. Během čekání jsem alespoň pořídil pár fotek, které jsou na https://mhstolin.rajce.idnes.cz/ 


Naše disciplína přišla na řadu v 16 hodin. Na start se nás postavilo celkem 18. Po startu jsem se ocitl v první dráze a tak jsem šel na čelo, abych se nezapletl do nějaké kolize. V průběhu druhého kola mi odskočila skupinka s Michalem Preislerem, bylo mi jasné, že se jí musím udržet a neztratit kontakt, ale kluci mě přešli tak rychle, že se mi to nepodařilo. První pětistovka byla za 99, ale pak jsem zpomalil o 6 vteřin a na kiláku byl za 3:25. To už bylo špatný. Poslední pětistovku jsem dal opět za 99 a výsledný čas zapsal 5:04,75 a obsadil sedmou příčku. Ještě před týdnem bych tento čas bral všemi deseti...


Následovala poslední disciplína dne dvoustovka. Na odpočinek jsem měl asi 15 minut a tak jsem jen poklusával. Nohy jsem měl tak tuhý, že jsem nevěděl, jak se zvednu z bloků. Na startu jsem se rozhlédl, a když jsem neviděl nikoho s foťákem, rozhodl jsem se, že se na bloky vykašlu a půjdu z vysokého startu. Sice ostuda, ale bude to jistější. Dostal jsem se do třetího běhu s vyrovnanými soupeři. Z druhé dráhy jsem je měl před sebou. Při výběhu ze zatáčky jsem byl na posledním místě, ale měl jsem sílu přidat. Pomalu jsem se dostal na třetí místo a tak jsem se kousl a dotahoval první dva. To se mi podařilo. Rozběh jsem vyhrál za 28,76, což je pro mě neuvěřitelný čas. Vyrovnaný 4 nejlepší.Soubojem ve finiši, což byl naprosto super zážitek, jsem si alespoň odčinil výsledek z patnáctky.

Josef Vondra

dsc_3336_1.jpg

dsc_0438.jpg

_dsc0311.jpg

dsc_3447_1.jpg

dsc_0009.jpg

 

Statistiky

Online: 6
Celkem: 499268
Měsíc: 6754
Den: 384

Kontakt

Kontak pro dotazy a připomínky:

- k tréninkům a závodění
Jiri.Vondrejc (zavináč) seznam.cz

- k této webové prezentaci
vondra (zavináč) velkeporici.cz