Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Josefa Odložila 2018

V pondělí 4. června 2018 jsem se podruhé zúčastnil Memoriálu Josefa Odložila. V předprogramu tohoto prestižního mezinárodního atletického mítinku má své pevné místo závod veteránů na 1500 metrů, v disciplíně, na které Josef Odložil získal na OH v Tokiu stříbrnou medaili. Veteráni si svou účastí připomínají jeho památku i skutečnost, že Josef Odložil je dosud po Emilu Zátopkovi pouze druhým českým atletem-běžcem, který získal olympijskou medaili.
Běhu veteránů se zúčastnilo celkem 14 startujících. Mým cílem bylo vylepšení loňského času 5:16,15, který jsem zde zaběhl, ale hlavně jsem si chtěl užít atmosféru velkého závodu před zaplněnou tribunou.
Cíl se mi povedl, přestože jsem zhruba od třetiny trati musel běžet sám, když jsem nechtěl držet tempo vedoucí skupinky. V cíli jsem podruhé v letošní sezoně zopakoval čas pod pět minut a to 4:57,73. Tento výsledek znamenal osmou pozici. Po veteránském přepočtu koeficientem věku byl čas upraven na 4:29,33.
Poděkování za umožnění účasti patří Sdružení svazu veteránů Českého atletického svazu a dotačnímu fondu města Červený Kostelec.

Josef Vondra

Foto Ivana Roháčková

odlozil.jpg

 

 

 

Statistiky

Online: 6
Celkem: 500673
Měsíc: 7717
Den: 410

Kontakt

Kontak pro dotazy a připomínky:

- k tréninkům a závodění
Jiri.Vondrejc (zavináč) seznam.cz

- k této webové prezentaci
vondra (zavináč) velkeporici.cz