Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Josefa Odložila

V pondělí 5. června 2017 jsem se zúčastnil pražského Memoriálu Josefa Odložila, který se konal na stadionu Dukly Praha, v běhu veteránů na 1500 metrů. Tento vložený závod před slavnostním zahájením mítinku připravuje Sdružení veteránů Českého atletického svazu.
Na závod jsem se pravidelně připravoval po celou zimní sezonu a plánoval jej jako vyvrcholení letošní sezony. Jenomže když si něco naplánujete, většinou to dopadne úplně jinak. A tak jsem si na posledním dubnovém tréninku ukázkově podvrtnul kotník. Rentgen dopadl dobře a tak jsem si po několika, možná desítce stejných zkušeností, představoval týdenní pauzu. Bohužel po prvním týdnu jsem musel zrušit první závod, po třetím týdnu druhý. Ve čtvrtém týdnu jsem opatrně zkusil dva tréninky, ale bylo to spíše jen zjištění, že to tak rychle nepůjde.  Týden před Odložilem už kotník zátěž vydržel a zvládnul jsem 4 tréninky, při kterých jsem zjišťoval, že rychlost možná zůstala, ale udržet tempo po celou patnácku bude problém. V neděli před závodem, jsem chtěl pokusit tartan na nějaké krátké trati na Krajském kole družstev v Hradci, ale po poradě s trenérem jsem to raději nechal až na ostrý start v Praze.
Před rozběháním na stadionu mě osobní fyzioterapeutka Míša zatejpovala kotník a šel jsem do toho.
První pětistovku jsem dal  za 100, držel jsem se závodníka přede mnou. Ten ale na šestistovce začal tuhnout a tak jsem musel před něho a pokusit se držet tempo.  Na zádech jsem si pak pěkně odtáhl pětičlennou skupinku z nichž mě jeden běžec v cílové rovince předběhl ale ostatní už jsem udržel za sebou. V cíli jsem zapsal 5:16,15, což je vzhledem k tréninkovému manku ještě asi dobrý výsledek. Nejlepším výsledkem je, že kotník vydržel a můžu se pustit do přípravy na MČR veteránů za týden  v Hranicích na Moravě.

Pepa Vondra

odlozil_veterani_0040.jpgodlozil_veterani_0077.jpgodlozil_veterani_0094.jpgodlozil_veterani_0130.jpgodlozil_veterani_0162.jpgodlozil_veterani_0185.jpgodlozil_veterani_0183.jpg

 

 

 

Statistiky

Online: 2
Celkem: 500660
Měsíc: 7711
Den: 404

Kontakt

Kontak pro dotazy a připomínky:

- k tréninkům a závodění
Jiri.Vondrejc (zavináč) seznam.cz

- k této webové prezentaci
vondra (zavináč) velkeporici.cz