Jdi na obsah Jdi na menu

Mezinárodní utkání veteránů

V sobotu 25. srpna se v chorvatském Čakovci konalo Mezinárodní utkání v atletice veteránů z České republiky, Rakouska, Německa, Slovinska, Maďarska a domácího Chorvatska. Po zisku bronzové medaile z MČR v Rumburku na 800 metrů a umístění v závodě na 1500 metrů dostal pozvánku do Reprezentačního družstva MASTR mužů i Josef Vondra z atletické skupiny Jiřího Vondřejce. V celkem 11 disciplínách startovala vždy dvojice reprezentantů. Dosažený výkon byl pak přepočítán příslušným věkovým koeficientem. Z těchto přepočítaných časů vzniklo pořadí, na jehož základě přinesl každý atlet body pro své družstvo.

Josef Vondra startoval v závodě na 1500 metrů. V souboji se silným protivětrem, který běžcům ztížil závod, dosáhl času 4:59,72, který po přepočtu znamenal tři body pro družstvo České republiky.

V celkovém pořadí obsadila česká družstva mužů i žen druhá místa.

„Pro mě osobně je první vystoupení v dresu Czech repre mastr teamu odměnou za několikaletou tréninkovou práci a po zisku již zmíněné červnové bronzové medaile na Mistrovství České republiky úspěšnou tečkou za letošní vydařenou sezonou. Vždyť z celkem šesti letošních startů na patnáctce jsem 5 x běžel pod hranicí pěti minut a jedenkrát jsem trať dokončil přesně na této hranici. Veteránský osobák jsem si v této sezoně posunul na 1500 m o 8 vteřin a na 800 m o 6 vteřin. Velikou zásluhu na těchto úspěších mají oba trenéři Jirkové Vondřejcovi, za což jim patří veliké poděkování a samozřejmě nově zrekonstruovaný stadion na Hamrech, který přináší celé tréninkové skupině skvělé podmínky k přípravě.“

Josef Vondra

beh_1.jpgspol.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistiky

Online: 3
Celkem: 500125
Měsíc: 7350
Den: 235

Kontakt

Kontak pro dotazy a připomínky:

- k tréninkům a závodění
Jiri.Vondrejc (zavináč) seznam.cz

- k této webové prezentaci
vondra (zavináč) velkeporici.cz